1. Sverige
 2. Command™ Brand
 3. Så här använder du Command
Command™ Krokar och strips som används på en köksvägg

Så här använder du Command™ Krokar och strips

Command™-häftämnet sitter säkert på ett antal olika ytor, inklusive trä, kakel, glas och målade väggar. Tack vare 3M stretch-frigöringsteknik lämnar det inga spår, sprickor, hål, skadad gips eller häftämnesrester.

GÅ TILL STEG-FÖR-STEG-VIDEO

Bli en mästare med hjälp av våra stegvisa videor och instruktioner.

Välj först vilken typ av Command™-produkt du använder:


Ta reda på hur du använder Command™ Krokar och strips på rätt sätt!

Titta på våra korta videor för att se hur du använder Command™ Krokar på rätt sätt och sedan tar bort dem utan att lämna några skador på väggen.

TIPS: Vänta 1 timme innan du hänger upp något. Vid borttagningen ska du dra långsamt rakt nedåt.

 • Kvinna som visar hur man applicerar Command™ Krokar på rätt sätt
  Command™ Krokar – Applicering (video)
 • Kvinna som visar hur man tar bort Command™ Krokar på rätt sätt
  Command™ Krokar – Borttagning (video)

Steg för steg guide: Så här använder du Command™ krokar

Läs igenom vår steg-för-steg-guide med diagram om hur du använder Command™ krokar för att se till att du får det rätt första gången.

Viktigt att tänka på när du applicerar Command™ krokar: Vänta 7 dagar efter målning. Får inte hängas över sängar. Använd inte på tapeter, vinylytor eller andra ömtåliga eller sköra ytor. Häng inte upp värdefulla föremål. Endast för inomhusbruk mellan +10 och +40 °C. Skador kan uppstå om instruktionerna inte följs ordentligt.

Steg 1: Förbered

 • Ikon som visar hur man ska rengöra väggen före användning av Command™ Krokar

  Rengör först väggen genom att försiktigt torka med isopropylalkohol. Använd inte rengöringsmedel som våtservetter eller spray eftersom de lämnar en hal hinna efter sig.

 • Ikon som visar hur man separerar Command™ Strips och tar bort den röda skyddstejpen

  Separera stripsen och ta bort skyddstejpen med röd text. Pressa stripsen mot baksidan av kroken.

 • Ikon som visar hur man ska trycka Command™ Kroken mot väggen i cirka 30 sekunder.

  Tryck sedan kroken ordentligt mot väggen i cirka 30 sekunder. Ju hårdare du trycker, desto starkare blir vidhäftningen.

Steg 2: Montera

 • Ikon som visar hur man för Command™ Kroken uppåt och bort från monteringsbasen

  För att häftämnet ska fästa ordentligt drar du kroken uppåt och utåt från monteringsbasen.

 • Ikon som visar hur man ska trycka Command™ Kroken mot väggen i 30 sekunder.

  Tryck sedan basen ordentligt mot väggen i ca 30 sekunder.

 • Ikon som visar hur man ska montera tillbaka Command™ Kroken

  För kroken på plats igen. Vänta 1 timme innan du hänger något på kroken. Det här gör att vidhäftningen når maximal styrka. Kontrollera viktbegränsningarna som finns på förpackningen.

Steg 3: Ta bort

 • Ikon som visar hur du skjuter Command™ Krok uppåt för att se stripsen sticka ut

  Om du inte ser Command™ stripsen sticka ut längst ner på kroken ska du dra kroken uppåt så att monteringsbasen och stripsen syns.

 • Ikon som visar hur du försiktigt trycker fast Command™ Kroken-monteringsbasen

  Håll försiktigt basen på plats (så att den inte klämmer dina fingrar!), men tryck den inte mot väggen.

 • Ikon som visar att du aldrig ska dra Command™ Strips mot dig.

  Kom ihåg att aldrig dra stripsen mot dig. Dra alltid rakt nedåt så långsamt du kan.

 • Ikon som visar hur du ska långsamt ska sträcka ut Command™ Strips

  Sträck långsamt stripsen rakt nedåt medan du håller handen mot väggen. Fortsätt att sträcka upp till 30 cm ända tills kroken släpper från stripsen.


Hur man applicerar en Command™ Transparent krok med transparent strips

Läs igenom vår steg-för-steg-guide med diagram om hur du använder Command™ Transparent krok med transparent strips. Följ stegen så att du gör rätt från första början och sedan varje gång.

Command™ Transparenta krokar med transparenta strips är diskreta och smälter in i omgivningen så att din inredning syns i stället för kroken. För att säkerställa en korrekt applicering av en transparent strip, bör stripsen placeras på väggen först. Det här beror på att Command™ Transparenta strips är tunnare och plattare (påminner mer om tejp än om skumremsor). Därför behöver de mer direkt tryck för att få full vidhäftning mot väggen.

Steg 1: Förbereda och applicera

 • Ikon som visar förberedelse inför Command™ Transparent krok med transparent strips

  Transparenta strips passar bäst för släta ytor. Rengör genom att torka försiktigt med isopropanol. Använd inte rengöringsmedel som våtservetter eller spray eftersom de lämnar en hal hinna efter sig.

 • Ikon som visar hur man separerar stripsen och tar bort skyddstejpen med svart text

  Separera stripsen och ta bort skyddstejpen med svart text, det är den som är markerad med "Wall Side". Tryck nu stripsen direkt på väggen där du vill hänga upp din krok. Tryck längs hela stripsen i 30 sekunder.

 • Ikon som visar hur du tar bort skyddstejpen med blå text och trycker Command™ Kroken mot väggen.

  Ta slutligen av skyddstejpen med blå text och tryck fast kroken ordentligt på stripsen i cirka 30 sekunder. Ju hårdare du trycker, desto starkare blir vidhäftningen. Vänta 1 timme innan du hänger något på kroken. Det här gör att vidhäftningen når maximal styrka. Kontrollera viktbegränsningarna som finns på förpackningen.

Steg 2: Ta bort

 • Ikon som visar hur du försiktigt trycker fast Command™ Kroken

  Håll försiktigt kroken på plats (så att den inte klämmer dina fingrar!) men tryck den inte mot väggen.

 • Ikon som visar att du aldrig ska dra Command™ Strips mot dig.

  Kom ihåg att aldrig dra stripsen mot dig. Dra alltid rakt nedåt så långsamt du kan.

 • Ikon som visar att du ska dra Command™ Strips långsamt rakt nedåt.

  Sträck långsamt stripsen rakt nedåt medan du håller handen mot väggen. Fortsätt att sträcka upp till 30 cm ända tills kroken släpper från stripsen.

På vilka ytor kan jag använda Command™ Strips utan att orsaka skada?

 • Utmärkt för ytor som är kända för att vara svåra att borra i!

  Command™-häftämnet sitter säkert på en mängd olika ytor, inklusive massiva, ihåliga och målade väggar, samt väggar som är svåra att borra i, såsom kakel och glas.

  Command™ Strips är lätta att ta bort. De lämnar inte efter sig sprickor, hål, skadad gips eller häftämnesrester.

  Bärkraft och skadefri borttagning gör Command™ Strips perfekta för hyrda bostäder (där borrning inte är tillåten)– så du får behålla din handpenning!

 • Häng upp föremål utan att skada ytan med Command™ Krokar och strips

Alla våra Command™-produkter och stripstyper har maximal bärkraft.

Är du osäker på vilken Command™-produkt som är rätt för dig? Vi vägde några vanliga hushållsföremål för att ge dig en bättre bild av vad saker du hänger på väggen väger. Utforska vår Command™ viktreferensguide för att hitta den bästa Command™-produkten för ditt projekt.

 • Även de lättaste föremålen behöver rätt stöd. Våra mindre krokar rymmer motsvarande en liten burk med din favoritmarmelad. Toppen!

 • Mjöl, ris och pasta säljs vanligtvis i förpackningar om 500 g, 1 kg eller 2 kg. Tänk på en medelstor påse mjöl när du använder våra medelstora krokar.

 • För tyngre föremål som du vill hänga upp utan att skada ytan. 2 kg motsvarar ungefär ett standard förpackning med tvättpulver. Om du är osäker på hur mycket vikt dina krokar klarar kan du se vikten på förpackningen.

 • Letar du efter en lösning för att hänga upp tyngre föremål? Jämför ditt föremål med en stor trelitersförpackning med juice som väger cirka 3,6 kg!

 • Föremål som fotoramar och anslagstavlor kan vara ganska tunga. Då kan våra tavelupphängningsstrips kan vara användbara. Medium tavelupphängningsstrips klarar av motsvarande en femliters burk målarfärg. Börja hänga upp tavlor när färgen torkat!

 • Våra stora tavelupphängningsstrips har en helt fantastisk bärkraft! Det tyngsta bowlingklotet väger 7 kg, vilket är ganska imponerande och betyder att dessa väggkrokar är klarar av dina största tavelramar och foton.

Command™ Krokar – Vanliga frågor

Se alla Vanliga frågor

Har du några frågor? Ta en titt på våra vanliga frågor från våra kunder, eller klicka på länken för att se alla vanliga frågor.

 • A: Du bör vänta en timme för att häftämnet ska få tid att fästa ordentligt på väggen eller ytan innan det belastas. Vi rekommenderar att du alltid tar bort tavlan (Command™ taveupphängningsstrips) eller krokdelen (Command™ krokar) från väggen efter den första appliceringen och trycker hårt på stripsen i 30 sekunder. Låt sitta i minst en timme innan du hänger upp tavlan på nytt.
 • A: Du bör inte använda Command™-produkter på ömtåliga tapeter eller papperstapeter. Det kan hända att de inte fäster väl på vissa vinyltapeter. Det finns ett mycket brett utbud av tapeter och vissa typer kan vara särskilt känsliga. Tänk på att Command™-häftämnet bara kan fästa så starkt som tapetens häftämne som fäster vid den underliggande ytan.
 • A: Värm upp basplattan med en hårtork för att mjuka upp häftämnet. Använd därefter tandtråd för att försiktigt skära igenom skummet och ta bort kroken eller hängaren från ytan. Dra eller skala av det kvarvarande häftämnet.
Kvinna som sitter på köksbänken med en kopp i handen

Letar du efter inspiration och tips för hemmet?

Ta en titt på våra organiseringsprojekt för att få inspiration.

VISA MIG TIPS OCH IDÉER FÖR HEMMET

Vill du veta mer eller tar reda på var du kan köpa produkterna?